36 Finalis Mrs Malaysia World 2019/2020 Masuk Peringkat Akhir

Selamat maju jaya kepada para finalis

Selepas melalui proses uji bakat selama dua jam, akhirnya 36 finalis Mrs Malaysia World 2019/2020 telah dipilih untuk menyarungkan selempang Mrs Malaysia World 2019/2020 dan kini bakal melangkah ke peringkat akhir. Para finalis terdiri daripada wanita Malaysia berusia antara 25 hingga 55 tahun, dari semua latar belakang etnik dan pelbagai pekerjaan termasuk doktor, akauntan, usahawan dan guru.

Yang Bahagia Datin Harveen Kaur, Pengarah Kebangsaan Mrs Malaysia World dan juga pemenang Mrs Malaysia World akan mengetuai panel hakim dan turut menyampaikan kata semangat dan inspirasi kepada finalis yang bakal bertanding ke peringkat akhir.

Datin Harveen Kaur telah mengambil alih tampuk pimpinan setelah di dimahkotakan Mrs Malaysia World pada tahun 2017, dan sejak itu pertandingan cantik telah berkembang dengan pesat. Tahun ini, ia telah menarik lebih daripada 650 pemohon, jumlah yang agak mengejutkan berbanding dengan tahun sebelumnya. Di bawah pengawasan Datin Harveen Kaur juga, pertandingan itu telah membuat program khusus, yang memberi tumpuan kepada memperkasakan para finalis, dengan kemahiran yang mereka perlukan untuk memperbaiki diri mereka sendiri.

Dalam tempoh dua bulan akan datang, para finalis akan menjalani rejim latihan yang sukar termasuk sesi penyelenggaraan (rambut dan solekan), kesejahteraan peribadi, pemikiran, sesi pertahanan diri, kecergasan, memasak, catwalk dan kehadiran di atas pentas, dan berucap. Tambahan pula, para finalis akan melaksanakan program kemasyarakatan termasuk lawatan ke Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM).

Di samping persiapan awal, finalis juga akan dinilai semasa peringkat akhir melalui satu siri pertandingan yang dipecahkan kepada temuduga, persiapan awal, dan ketabahan sepanjang dua bulan latihan. Selain itu, terdapat juga lima tajuk yang akan diberikan dan bakal diumumkan awal November depan.

Pemenang Mrs Malaysia World 2019/2020 akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM 10,000 dan mahkota yang ditaja oleh Mrs Malaysia World Sdn Bhd, penginapan dua malam di sebuah suite di Pavilion Hotel KL, rawatan kecantikan dari Dr Alice Wellness, kosmetik dan Couture dari Carrisa Collection, latihan pemikiran dan kemahiran berucap dari Jenn Hapa, kelas kecergasan dari AMP Burnfit Fitness, bengkel dandanan rambut peribadi dari La Diva Hair dan Make-Up Beauty Saloon, sesi pertahanan diri dari Karacardio, sesi catwalk peribadi dari Lets Walk Academy, Evening Wear yang ditaja oleh seorang pereka terkemuka di Malaysia, serta pakaian kebangsaan yang kebangsaan yang akan dipamerkan pada malam akhir Mrs World 2020 di Las Vegas.

Pertandingan ini dianjurkan oleh Tourism Malaysia, Mrs World Inc, Mrs Malaysia World Sdn. Bhd., Pavilion Hotel Kuala Lumpur yang dikendalikan oleh Banyan Tree, penganjur lokasi dan juga Globalink International School.