Di Sebalik Wajah Menakutkan Badut Filem IT, Ternyata Bill Skarsgard Sangat Kacak

Kenali Bill Skarsgård

Filem IT kini kembali menghantui pawagam dengan sekuel, IT Chapter Two. Filem diadaptasi daripada novel seram karya Stephen King ini mengisahkan mengenai kumpulan LOSERS yang dihantui oleh entiti jahat yang dikenali sebagai IT atau Pennywise yang kelihatan seperti badut. Dalam IT Chapter Two, ke semua watak kumpulan The Losers telah meningkat dewasa dan kembali ke kampung halaman mereka setelah 27 tahun mereka meninggalkan tempat tersebut.

Antara pelakon yang membintangi filem ini adalah Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan dan banyak lagi. Turut kembali melakonkan watak IT adalah Bill Skarsgård. Ternyata ramai yang terkesan dengan watak IT yang dimainkan oleh Bill Skarsgård tetapi di sebalik wajah dan personaliti yang menyeramkan IT, ternyata sebenarnya Bill Skarsgård ini adalah seorang yang kacak.

 

Jelita kongsikan sembilan fakta menarik mengenai pelakon kacak ini.

9 of 9

Selain itu, Bill Skarsgård turut membintangi filem romantik Battlecreek yang mengisahkan tentang seorang pelukis yang mempunyai penyakit kulit pelik yang memaksanya untuk mengelak daripada terkena sinaran matahari dan siri televisyen genre psikologi seram, Castle Rock yang bersiaran pada 25 Julai 2018 dan musim kedua siri itu bakal bersiaran di kaca televisyen pada 23 Oktober 2019.

9 of 9