Peminat Kopi & Hijab Kena Dapatkan Koleksi Ini!

Naelofar hijab kini di Starbucks!

Starbucks hari ini mengumumkan kerjasama kali kedua bersama usahawan ikonik Malaysia dan pelakon Neelofa untuk menghasilkan koleksi tudung yang disesuaikan dengan Starbucks. Memberi penghormatan kepada warna Starbucks Frappucino dan jenama selendang Neelofa, Naelofar. Koleksi Skarf Starbucks X Naelofar adalah yang pertama dijual secara eksklusif di kedai Starbucks yang terpilih.

Kerjasama itu mendapat inspirasi dari warna ikon minuman Starbucks Frappuccino yang menarik seperti Chocolate, Caramel dan Green Tea. Oleh itu, koleksi skarf Starbucks x Naelofar akan menampilkan warna coklat, ungu dan hijau pastel dan dibungkus dalam replika tumbuhan Starbucks. Tudung itu adalah tudung yang mempunyai lisu dan boleh dipakai secara versatil dalam pelbagai gaya serta mudah dilengkapkan dengan apa jua persalinan.

Sebagai sebahagian daripada kempen itu, Starbucks yang turut menyertai Kempen MY Cups of Kindness akan mendermakan RM0.50 daripada penjualan setiap jenis Frappucino musim panas yang baru dikeluarkan kepada pusat amal pilihan Neelofa. Mengambil inisiatif daripada kempen itu, RM1 daripada setiap pembelian Starbucks x Naelofa akan disumbangkan juga kepada pusat amal pilihan Neelofa.

Bersempena sambutan Merdeka dan Hari Malaysia yang akan datang, Starbucks juga telah mengeluarkan edisi Tiger Bearista Malaysia edisi terhad. Menampilkan Tiger, Starbucks Bearista memberi penghormatan kepada ikon Malayan Tiger kini adalah spesies yang terancam. Bermula dari 5 Ogos dan seterusnya, tudung koleksi Starbucks x Naelofar berharga RM75 setiap satu dan RM1 setiap pembelian selendang akan disumbangkan kepada pusat kebajikan pilihan Neelofa. Sementara itu, Tiger Bearista edisi terhad Malaysia berharga RM88.

Lihat juga: Telaah Tafsir Al-Quran Bersama Neelofa