Kebaikan Minum Susu Kurma Yang Perlu Anda Tahu

Susu kurma rasanya lazat, berkrim dan paling penting berkhasiat

Mengandungi khasiat yang baik untuk tubuh, kurma sering menjadi makanan rutin setiap kali menjelang bulan Ramadan dan susu kurma juga adalah antara minuman wajib ada ketika menjelang bulan Ramadan.

Baca juga: 7 Khasiat Kurma Yang Perlu Anda Tahu

Anda tidak perlu tunggu sehingga bulan Ramadan untuk mendapatkan khasiat susu kurma kerana kini susu Marigold HL rendah lemak telah melancarkan susu perisa kurma yang terbaru. Kaya dengan sembilan vitamin penting iaitu vitamin A, B1, B3, B6, B12, C, D3, E dan Asid Folat dan lebih tinggi kalsium tetapi rendah lemak dan laktosa berbanding jenama susu lain di pasaran. Penambahan kurma yang sememangnya berkhasiat telah menggandakan khasiat susu Marigold HL. Satu gelas dapat memberikan khasiat yang tahan lama untuk tubuh dan minda anda. Susu kurma Marigold HL ini boleh didapati di semua pasar raya besar, kedai runcit dan kedai serbaneka di Malaysia dengan harga RM 6.49 hingga RM 7.50 (1 liter).

Oleh itu, Jelita kongsikan beberapa khasiat susu kurma yang perlu anda tahu.

1 of 4

Tambah Tenaga

Susu kurma ini sesuai diberikan kepada anak anda ketika sarapan pagi untuk memberikan tenaga kepada mereka agar anak anda boleh melalui hari mereka dengan bertenaga. Kurma mempunyai kandungan glukosa atau gula ringkat yang tinggi dan baik untuk tubuh. Kandungan glukosa yang tinggi ini dapat membantu untuk menambah tenaga dalam badan agar anda boleh melakukan aktiviti harian tanpa rasa penat.

1 of 4