Ubah Gaya Lama Untuk Tahun Baru

Untuk tahun baru, gunakan denim lama anda dan mula mengaplikasikan konsep layering. Hasilnya sudah tentu cantik!

Ucapkan selamat tinggal kepada gaya lama dan mula untuk eksperimentasikan ilham dan idea segar ke arah penampilan yang lebih memukau. Tidak semestinya tukar gaya memerlukan bajet yang tinggi. Ada juga tata gaya yang boleh menggunakan barangan lama anda seperti baju-t, jaket denim dan seluar. Cuma perlu ubah suai stail sahaja. Tahun baru jadi gaya pun kena baru!

 

AKSESORI

Digelar sebagai item pelengkap dalam setiap busana. Jika tahun lepas batuan dan perincian mungkin menjadi ikutan ramai, tahun ini mari cuba sesuatu lebih ringkas namun mempunyai elemen keunikan.

 

 

 

DRESS

Dress peplum  atau bodycon mungkin antara item kegemaran anda tahun 2017. Kali ini, tampil berani dengan dress yang lebih longgar dan tiada salahnya untuk memberi sedikit percikan metalik untuk dress anda.

 

 

SELUAR

Potongan wide legs dan straight cut masih menjadi pilihan Jelita namun mainan warna item fesyen ini haruslah mengikut arus fesyen. Jom lihat potongan seluar dan warna yang mungkin jadi fenomena tahun ini.

Image result for wide leg pants

 

Denim

Denim oh denim! Rasanya semua pasti mempunyai koleksi denim yang terdiri daripada seluar, jaket, top dan sebagainya. Untuk tahun baru, gunakan denim lama anda dan mula mengaplikasikan konsep layering. Hasilnya sudah tentu cantik!

Image result for layering denim

 

Gambar ikhsan: Google Image