Produk Kecantikan Halal Jadi Teras Nurish Organiq

Nurish Organiq menggunakan 100% bahan semulajadi yang pastinya sesuai untuk semua jenis kulit.

Definisi Halal kini bukan sahaja tertumpu pada penyediaan dan penyembelihan makanan  dalam undang-undang Islam. Ia lebih daripada itu. Halal kini telah menjadi simbol global untuk jaminan kualiti dan gaya hidup. Selain barangan mekap, permintaan terhadap produk penjagaan kulit juga semakin meningkat. Semakin ramai pengguna yang mula teliti dan peka terhadap produk yang bakal mereka laburkan. Oleh itu, pengguna lebih peka akan memilih fesyen dan produk gaya hidup yang halal.
 

 
Dihasilkan untuk memenuhi keperluan peribadi wanita Islam yang tidak dapat mencari produk penjagaan kulit yang sesuai dengan kehendak mereka , EIG Pharma Asia Sdn Bhd telah melancarkan produk kecantikan, Nurish Qrganiq. Nurish Organiq adalah rangkaian pencerahan dengan matlamat unik menjadi jenama halal no.1 di Malaysia dengan bahan semula jadi dan orgnik.
 
Dilengkapi dengan pembersih wajah, skrub wajah, penyegar, serum mata, esen wajah, krim siang dengan SPF20 dan krim malam yang mana semuanya telah disahkan selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit. Ianya 100% halal dan memenuhi kehendak syariah disamping selamat tanpa bahan berbahaya iaitu tanpa pewarna tiruan, tanpa minyak mineral, tanpa SD-alkohol, tanpa lanolin, tanpa sulfiat, tanpa paraben dan bebas komedogenik.
 
Produk penjagaan kulit Nurish Organiq diuji secara dermatologi dan diformulasi dengan 100% bahan semulajadi dan ekstrak tumbuhan organik yang diperakui oleh eco-free dari Perancis. Setiap produk Nurish Organiq mengandungi 500,00 sel tumbuhan aktif yang diekstrak dengan teliti melalui teknologi Kultivasi Bio-Teknologi. Gabungan bahan semula jadi dan sel aktif tumbuhan yang dipilih dengan teliti dapat mengaktifkan semula sel semulajadi kulit dan menjadikan wajah cerah berseri dengan hasil yang terbukti berkesan selama sehari. Produk ini dapat memenuhi kemampanan dan piawaian tertinggi produk penjagaan kulit, namun masih kekal dengan harga berpatutan dan mampu untuk dimiliki.
 
Rangkaian Pencerahan Nurish Organiq dirapikan dengan  kebaikan bahan semula jadi iaitu kemboja, bunga raya, bulberi dan timun. Bunga kemboja adalah ramuan utama rangkaian pencerahan Nurish Organiq adalah tumbuhan yang popular dan dikenali umum sebagai tumbuhan eksotik dan digunakan oleh pelbagai budaya diseluruh dunia. Tidak ramai juga yang tahu bahawa bunga kemboja digunakan secara meluas sebagai remedi semula jadi untuk kecantikan dan wangian, ia juga digunakan sebagai bahan penawar semulajadi. Ia bertindak sebagai anti-oksida semula jadi, anti-penuaan dan juga dapat membantu memelihara dan memulihara kulit secara semula jadi.
 
Pelakon, Mawar Rashid telah dilantik menjadi duta untuk jenama Nurish Organiq. Mawar dipilih kerana kecantikan semulajadi dan mempunyai personaliti yang menarik. Mawar mempunyai bakat yang besar dalam lakonan. Dia juga seorang model dan bakal mengembangkan sayapnya dalam bidang nyanyian.
 
Ikuti temubual eksklusif bersama dengan Mawar Rashid.
 

Gambar: Instagram Mawar Rashid


 
1. Mengapakah Mawar memilih untuk menjadi duta untuk produk kecantikan Nurish Organiq ini dari produk kecantikan yang lain?

Pertama sekali, Mawar sangat teruja kerana dapat menjadi duta untuk produk kecantikan ini. Dan Mawar memilih produk ini kerana saya telah mencuba produk ini sejak dari tahun lepas dan saya sangat yakin dengan produk ini kerana saya dapat melihat kesannya pada kulit Mawar. Selepas menggunakan produk ini, saya dapat rasakan kulit saya semakin cerah, berseri dan tona kulit juga nampak sekata. Selain dari keberkesanan produk ini, faktor lain yang menyakinkan Mawar ialah produk ini adalah produk yang halal dan ia juga dihasilkan dari bahan-bahan semula jadi dan juga organik. Selain itu, rekaan bungkusannya yang menarik juga boleh menarik perhatian ramai dan teksturnya yang ringan dan baunya yang harum membuatkan Mawar jatuh cinta dengan produk ini dan sekaligus teruja untuk menjadi duta untuk produk ini.
 
2. Perkembangan terbaru Mawar?

Mawar baru sahaja habis drama untuk slot Kelakarama untuk TV9 yang mempunyai 20 episod yang diarahkan oleh Datuk Tarmimi Siregar dan Mawar memengang watak sebagai Melissa dan drama ini mengisahkan tentang hubungan kekeluargaan. Arash Mohamad dan Amyza Aznan pula melakonkan watak sebagai bapa dan ibu Mawar di dalam drama ini. Drama ini sangat menarik kerana watak yang Mawar pegang kali ini agak berbeza dengan watak sebelum ini. Sebelum ini dalam drama Suamiku Paling Sweet, saya bawa watak yang sopan dan bertudung jadi watak kali ini agak berbeza. Bagi Mawar, untuk menjadi pelakon yang berjaya kena pandai membawa pelbagai watak dan pandai mencungkil bakat seni dalam diri sendiri. Seterusnya, Mawar akan memulakan penggambaran untuk telemovie, Imam Samar-Samar yang bergenre komedi juga untuk TV9.
 
3. Watak yang macam mana yang ingin Mawar cuba untuk projek akan datang?

Mawar suka untuk melakukan sesuatu yang lain daripada yang lain dan Mawar juga ingin cuba sesuatu yang mencabar diri Mawar. Mawar dah bawa watak jahat yang betul jahat, watak baik yang betul nampak baik sehinggakan ramai yang mengatakan lakonan Mawar menjadi. Mawar teringin nak pengang watak psiko. Bukan psiko yang boleh nampak tetapi watak psiko dalam diam. Luaran nampak baik tetapi sebenarnya dia psiko. Jadi, saya ingin cabar diri saya untuk membawa watak suspen seperti ini.
 
4. Pelakon lelaki yang Mawar nak bekerja bersama?

Untuk pelakon lelaki, Mawar berminat untuk bekerja dengan Aeril Zafrel sebab Mawar suka dengan personaliti dia dan hasil kerja dia yang sangat bagus. Jadi, Mawar teringin nak dipasangkan dengan dia dalam drama atau filem di masa akan datang.
 
5. Tip Mawar untuk kekal cantik?

Memang jadual Mawar agak padat ditambah lagi Mawar masih lagi belajar jadi masa itu sangat terhad buat Mawar namun apa yang penting adalah aura dalaman. Semua yang kita lalui, kita harus hadapinya dengan gembira dan positif. Untuk kecantikan fizikal pula, kita kenalah cukup tidur. Bagi Mawar, balik kerja sahaja kena terus tidur. Kena bijak menguruskan masa dan air pula kena sentiasa minum. Itu adalah perkara yang penting. Lagi satu rahsia Mawar adalah Nurish Organiq. Kesibukan Mawar kadang kala akan membuatkan kulit Mawar kering sangat jadi apabila Mawar mengamalkan Nurish Organiq ini, kulit Mawar lebih lembut dan tampak berseri sentiasa.
 
6. Bagaimana Mawar menguruskan masa antara belajar dan belakon?

Bagi Mawar, pelajaran itu sangatlah penting. Pelajaran ini bukan sahaja menambahkan ilmu tetapi juga ia sebagai latihan untuk anda untuk menyelesaikan tanggungjawab yang dipikul seperti menyelesaikan tugasan, menghadiri kelas, bersosial dengan rakan sekeliling dan juga dengan pensyarah. Jadi, Mawar rasa pelajaran itu sangatlah penting. Bagi saya, untuk menguruskan kerjaya dan pelajar bukanlah satu tugasan yang mudah namun Mawar kena bekerja keras jika Mawar ingin berjaya. Jadi, kes tidak cukup tidur itu sentiasa terjadi pada Mawar sebab nak selesaikan tugasan semua. Mawar juga harus lebih fokus tetapi dalam masa yang sama Mawar gembira sebab Mawar dapat buat apa yang Mawar suka. Masa pembelajaran Mawar memang agak lama namun bagi saya biar lama asalkan boleh habis.
 
7. Nasihat Mawar kepada peminat Mawar?

Terutama sekali Mawar ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat Mawar, Mawarians dan semua rakyat Malaysia yang sentiasa menyokong saya sejak dari pertama kali Mawar melibatkan diri dalam industri ini. Terima kasih juga buat keluarga Mawar yang sentiasa menyokong Mawar. Kejayaan Mawar ini adalah kerana sokongan dan bimbingan dari semua peminat dan keluarga Mawar. Terukan menyokong Mawar dan saya berjanji akan memberikan yang terbaik dalam karier Mawar. Terima Kasih.