10 Lokasi Percutian Bajet Bawah RM500

Jelita senaraikan 10 percutian bajet bawah RM500 untuk anda sekeluarga.

Bercuti bersama keluarga adalah antara perkara paling menarik dan bermakna untuk dilakukan. Sempena cuti sekolah ini, bawa keluarga anda pergi melancong dan rakamkan memori indah bersama keluarga tercinta. Jangan risau sekiranya anda tidak mempunyai bajet yang banyak kerana anda sekeluarga boleh pergi bercuti dengan bajet minimum RM500 di lokasi-lokasi ini

Jelita senaraikan 10 destinasi bajet serendah RM500 yang boleh anda kunjungi sempena cuti sekolah ini.

*bajet hanyalah anggaran kasar minima pengangkutan serta penginapan dan tidak termasuk belanja sampingan yang berbeza mengikut aktiviti atau pilihan peribadi pengunjung
9 of 9

Padang dan Bukit Tinggi, Indonesia

padang

Gambar: srijayaholiday.com

Ejen pelancongan biasanya akan menawarkan pakej menarik jika anda ingin ke Padang dan Bukittinggi, Indonesia. Pakej ini biasanya akan digabungkan untuk kemudahan para pelancong dalam pakej 4 hari 3 malam. Sekiranya anda mengambil pakej 3 hari 2 malam, anda cuma akan dapat melawat Padang sahaja. Terdapat banyak tarikan yang boleh anda lihat termasuk beberapa tinggalan kesan gegaran Gempa Bumi di Padang pada tahun 2009, Rumah Minangkabau dan banyak lagi.

Penginapan

Padang masih lagi tersenarai sebagai pusat pelancongan yang berpatutan dan berbaloi untuk anda lawati. Di sini juga terdapat banyak hotel murah untuk anda pilih serendah RM60 untuk semalam.

Makanan

Menu masakan di Padang adalah antara yang menyelerakan buat anda yang suka selera pedas yang cenderung umpama selera di Negeri Sembilan. Menu makanan mereka adalah hampir sama tetapi lebih banyak dan pelbagai.

 

 

 

9 of 9

Padang dan Bukit Tinggi, Indonesia